Album koji se s nestrpljenjem očekivao od danas je u zvaničnoj prodaji. 

Underground, novi studijski album Prljavog kazališta kojeg čine Davorin Bogović, Alen Kraljić i Tihomir Fileš donosi deset pesama koje zvuče mladalački i blisko izvornom zvuku Prljavog kazalištaBack to Roots bila je i misija Prljavog kazališta prilikom snimanja ovog albuma na kojem je muziku radio Alen Kraljić. Tekstove potpisuju Alen Kraljić Tihomir Fileš, osim pesme “Pronađi me” koju je Davorin otpevao u saradnji sa kantautorom Mirnom Škrgatić. Snimanje bubnjeva, mixing i mastering napravio je Davor Smotalić.

Snimljen u “podzemnim” uslovima kod Alena Kraljića u garažama zagrebačkih Utrina, ovaj album je zaslužio svoj naslov.

Neosporiv je šarm pesama s ‘Undergrounda’ koje s jednakim neosporivim guštom izvode Fileš dok “čekića” čvrsti ritam, Bogović čiji je vokal izrašpan baš kako treba za ovakve pesme i Kraljić koji se raspištoljio s gitarama“, zaključio je jedan od najpoznatijih glazbenih kritičara Aleksandar Dragaš.

U svom muzičkom osvrtu na album u Jutarnjem listu je dodao:

“Underground pršti od svežine i energije, čak i ako nije dovoljno napucan zbog gerilskih uslova snimanja, ali to je i deo šarma prljavijeg ‘Prljavog kazališta’. Underground je mogao biti ili trebao biti album koji bi dominatno s Kraljićevim pesmama predstavljao povratak Fileša i Bogovića punk, ska, i new wave Prljavom kazalištu iz kasnih 70-ih i ranih 80-ih. Naravno da je album u određenoj meri i to, ali je i drugačiji od pukog Filešovog i Bogovićevog povrataka u bolju prošlost. Underground defacto treba slušati kao novi album novog benda ili nove ‘supergrupe’ u kojoj je Kraljić kao gitarista čiji su rifovi automatski prepoznatljivi te kao autor pesama u kojima Bogović pliva kao riba u vodi, a Fileš uživa na bubnjevima. ‘Supergrupa’ koju čine Bogović, Fileš i Kraljić sva pršti od svežine i energije, a album Underground zvuči mladalački i potentno, šarmantno i simpatično i to je deo šarma “prljavijeg” Prljavog kazališta.

Među prvima je novi album Prljavog kazališta preslušao još jedan poznati muzički kritičar Hrvoje Horvat, čije se kolumne čitaju u Večernjem listu. 

“Novi album ‘novog’ Prljavog kazališta odličan je, a Bogović ponovno ‘vlada’. Album ‘Underground’ skoro da bi se mogao podeliti u dva dela; prvih pet pesama hitoidnim potencijalom kreću u trku u svakodnevnoj domaćoj utakmici za slušanost, dok druga strana planiranog vinila s pet pesama žešće zatvara album. Naravno da je i u početnim pesmama prisutna energija i žešća, odlična svirka, duhoviti tekstovi, ali ima tu i modernih-rock delova kakve bi očekivali kad se u priči pojavi Alen Kraljić. Jedan od meni omiljenih domaćih gitarista uz Davora Viduku iz Kawasaki 3p i Kojota. Tu su i potencijalni hit, odlična ‘Kako si’ i hard-disco drugi singl ‘Pronađi me’, duet Bogovića i Mirne Škrgatić koja zvuči kao da su Garbage poželeli obraditi ‘Call Me’ od Blondie. Kad dođete do poslednjih pet pesama iz zvučnika vas pogodi lavina zvuka koja od potmule ‘Kažu rokenrol je mrtav’, jedne od najvažnijih pesama albuma, do epske završne polu blues balade ‘Ti me više ne voliš’ nudi spregu sjajnog Bogovića i raspoloženog benda koji ‘grca’ u rifovima i ritmovima. ‘Ljubav’, ‘Babilon’ i ‘Prijatelju mali’  efektnim bas deonicama i potmulim Filešovim bubnjem ‘vuku’ na The Clash, a plesnu svirku benda s ukrasima gitara i klavijatura povezuje ‘potpis’ vokala Davorina Bogovića.”