Električni orgazam je 2022. održao seriju ekskluzivnih regionalnih koncerata povodom 40. godišnjice „Leaves Cover Lisbon“. Jednom od najznačajnijih bendova novog talasa, koji čine frontmen Srđan Gojković Gile i klavijaturista i vokal Ljubomir Đukić Ljuba, pridružili su se dugogodišnji članovi Zoran Radomirović Švaba na bas gitari, Branislav Petrović Banana na gitari i Blagoje Nedeljković Pače na bubnjevima. Snimak nezaboravnog dvodelnog koncerta Fabrike kulture, simbolično nazvanog “En vivo en la Fabrica”, od danas je dostupan na CD-u i blu-ray-u.
„Veoma nam je drago što smo posle toliko godina snimili live album u Zagrebu, koji je oduvek bio važan grad za Električni orgazam. Prvi koncert benda je bio u Beogradu, a već drugi u Zagrebu, na tadašnjim Lapidarima, koji dovoljno govori koliko nam je ovaj grad blizak.Drago nam je i što je naš legendarni album “Braća i sestre” snimljen u Kulušiću, koji se nalazio na drugoj strani parka, samo nekoliko minuta hoda od Fabrika.Koncert je bio zaista fantastičan,a ovo nas posebno raduje uz audio,imamo i video koji je pušten na Blu-rai.Pustili smo sve najvažnije pesme iz opusa Electričnog Orgazma, tako da možemo slobodno nazvati ovaj projekat ‘Greatest hits live’. Poseban akcenat stavljen je na pesme sa albuma ‘Leaves cover Lisbon’, a neke nismo svirali skoro 40 godina”, rekao je legendarni Srđan Gojković Gile.
Pored pesama „Pođimo”, „Alabama”, „Sam”, „Afrika”, „Leptir” i „Dokolica” sa albuma „Leave Covers Lisbon”, Električni orgazam izveo je i hitove „Zlatni papagaj”, „Konobar “, „Igra rokenrol cela Jugoslavija” i „Ne postojim”, što ga je učinilo jednom od centralnih ličnosti novog talasa i odredilo dalji pravac razvoja rok muzike na našim prostorima. Sjajan vizuelni dizajn dvostrukog CD i Blu-rai izdanja Electričnog Orgazma izdanja potpisuje Darko Kujundžić, dok iza miksa i masteringa stoji Goran Martinac iz studija Croatia Records.
Dvostruko CD izdanje “En vivo en la Fabrica”, kao i istoimeni blu-ray, dostupni su u prodavnici Jugoton-Croatia Recordsa i na vebshopu: jugoton.net