Šarmantna muzička saradnja Mije Dimšić i Nena Belana, pesma “Ajmo u đir“, oživljava zvukove 50-ih godina te zahvaljujući rekonstruisanom vizualnom identitetu tog vremena na trenutak vraća u taj izgubljeni svet.

Cameo ulogu ima Robert Mareković, takođe veliki zaljubljenik u zvukove 50-ih koji kao radijski DJ iz tog vremena pušta karakterističnu vinil singlicu na kojoj se nalazi pesma i tako počinje trominutna čarolija!

Neno i Mia u spotu prvo flertaju u maniru mjuzikla toga doba, u čarobnom retro okruženju prekrasnog Nacionalnog parka Brijuni, a onda se događa vremenska tranzicija i oni su nešto stariji, već u vezi, šetajući Brijunima ruku pod ruku. Priču završavaju romantičnim plesom.

Ulogu u spotu ima i Damir Bačić koji se pojavljuje u “oba vremena” s tamburom u ruci i na simboličkom nivou predstavlja muziku koja je bezvremenska i spaja prošlost i sadašnjost glavnih likova. Naravno, tambura kao instrument u pesmi nije slučajna, i Mia i Damir su Slavonci pa se na taj način i muzičko-simbolički povezuju zvukovi njihovog rodnog kraja s mediteranskim uzorkom Nene Belana. Režiju ovog šarmantnog spota potpisuje Sandra Mihaljević.  

“Jako sam sretna i ponosna što izvodim duet s jednim od mojih najvećih uzora još iz srednjoškolskih dana kad sam prvi put uzela gitaru u ruke. Nadam se da će ljudi osetiti koliko smo uživali u celom procesu nastanka pesme, posebno u snimanju spota na Brijunima koji stvarno oduzimaju dah. Velika zahvala Nacionalnom parku Brijuni što su nam izašli u susret i pomogli da se ovaj spot realizuje”, rekla je Mia Dimšić.

Pesmu su premijerno izveli na Melodijama Jadrana u Splitu gde su oduševili plesnom koreografijom i sjajnom vokalnim izveđenjem koja je vrlo brzo ušla u uvo slušaocima. Autor muzike pesme “Ajmo u đir” je Neno Belan, tekst je napisao Nikša Sviličić, a Belan pesmu potpisuje i aranžmanski.