Croatia Records pokrenula je novu muzičku ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima.

Reč je o muzičkom projektu koji ima za cilj podsetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pesme. Prvih pet vinila kojim će se predstaviti ova edicija su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih biti će njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Autori nove edicije “25 Greatest Hits” su muzički zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records i Zlatko Turkalj, muzički kritičar, novinar i radijski urednik.

Prvi objavljen vinil iz edicije je Mišo Kovač. Na dvostrukom vinilnom izdanju prvi put je zaokružena bogata muzička karijera legendarnog pevača, a među dvadeset i pet mega hitova nalaze se: “Poljubi zemlju”, “Ostala si uvijek ista”, “Dobra ti večer mati moja”, “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”, “Proplakat će zora”, “Svi pjevaju ja ne čujem” kao i nova himna Hajduka “Ja ne mogu drugo nego da ga volin”, nastala pre dve godine u saradnji Miše Kovača i Saše Antića.

Drugi objavljen vinil iz edicije je Tereza Kesovija. Na dvostrukom vinilnom izdanju, a među dvadeset i pet mega hitova nalaze se: “Moja posljednja i prva ljubavi”, “Stare ljubavi”, “Prijatelji”, “Nono, dobri moj nono”, “Larina pjesma”, “Na stradunu”.

Treći objavljen vinil iz edicije je Arsen Dedić. Na dvostrukom vinilnom izdanju među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “Sve što znaš o meni”“Tvoje nježne godine”“Ne daj se Ines”“Zagreb i ja volimo se tajno”“O, mladosti”“Djevojka za jedan dan”“Amigo”“Dida moj”.

Četvrti objavljen vinil iz edicije je 25 najvećih hitova kultnog benda Novi fosili. Na dvostrukom vinilnom izdanju zaokružena je bogata muzička kolekcija jednog od najvećih i najpoznatijih bendova s ovih prostora, a među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “Najdraže moje”“Tonka”“Za dobra stara vremena”“Milena”“Plava košulja”“Saša”“Ključ je ispod otirača”“Ja sam za ples”.

 

Ponosno najavljujemo i peti vinil 25 Greatest Hits: Zdravko Čolić, koji će se uskoro naći u prodaji.