Jedna od najvećih regionalnih pevačica, Neda Ukraden, predstavlja romantičnu pesmu “Živi se i umire za ljubav”. Reč je o šarmantnom spoju zanosnog teksta i skladnog zvuka gitare i harmonike koji će podsetiti na najvažniju lekciju u životu – da se “živi i umire za ljubav”.

“To je jedna od najlepših i najemotivnijh pesama ‘stare Nede’, odnosno ima taj neki izričaj mojih najlepših pesama 80-tih godina. Ja sam htela da to bude pesma u kojoj će svi ljudi uživati”rekla Neda Ukraden.

 

  

Pesma je nastala u znak velike zahvalnosti publici koja ju godinama sluša i podržava, zbog čega je Neda već dugi niz godina u samom vrhu muzičke estrade ovih prostora. Autor muzike i teksta je Dušan Bačić,      a za aranžman je zaslužan Dejan Nikolić

“Dušan je autor koji najbolje poznaje moje želje i potrebe, uvek pronađe to nešto drugo što još nisam dotakla i otpevala, a vrlo je poželjno u mom repertoaru. On je čovek koji je sa mnom radio dugi niz godina i razume moje pesme, energiju i vrstu publike koju imam”osvrnula se Neda na saradnju s autorom pesme Dušanom Bačićem.

“Živi se i umire za ljubav” ove godine publika će imati priliku uživo poslušati i na CMC festivalu u Vodicama, koji je u Nedinom srcu zauzeo posebno mesto. Festival retko propušta jer je jedinstvena prilika da se druži s publikom i kolegama, čuje nove hitove i uživa u suncu i moru, ali i promoviše nova izdanja.

Ovogodišnji CMC festival biće prilika za predstavljanje njene kompilacije dueta pod nazivom “Samo je nebo iznad nas”. Na njoj će se naći dueti s velikim regionalnim pevačima poput Kemala Montena, Miše Kovača, Arsena Dedića, Željka Samardžića, Ivana Zaka i ostalih koje je Neda snimila u svojoj preko pedeset godina dugoj i uspešnoj karijeri.