Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi poslovanja

JUGOTON maloprodaja neprehrambene robe dioničko društvo (u daljnjem tekstu Jugoton Croatia records d.o.o..) svojim posjetiteljima putem internetske stranice jugoton.rs nudi mogućnost kupnje proizvoda koji su dostupni, odnosno raspoloživi na navedenoj stranici. Također, Jugoton Croatia records d.o.o.. nudi posjetiteljima informacije o proizvodima, promocije i akcije proizvoda i usluga, opće informacije te zanimljive grafičke i video sadržaje. Korištenjem ponuđenog sadržaja Korisnik (posjetitelj) prihvaća navedene uvjete.

Jugoton Croatia records d.o.o.. zadržava pravo na izmjenu i dopunu Općih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Opće informacije:

Jugoton maloprodaja neprehrambene robe, upisano u sudski registar

Adresa: Nušićeva 27
11000 Beograd
Republika Srbija

Osnovni pojmovi:

Korisnik je svaka osoba koja pretražuje stranice i proizvode u Jugoton webshopu. Korisnik pristaje koristiti stranice jugoton.net u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

Registrirani korisnik je svaka osoba koja je izradila korisnički profil na Internet stranicama webshopa Jugoton Croatia records d.o.o..

Kupac je svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te kupila proizvod ili uslugu. Kupac i prodavatelj se obvezuju poštivati Opće uvjete poslovanja te druge zakonske propise koji reguliraju kupovinu putem web stranice odnosno kupovinu na daljinu.

Košarica (cart) je pojam za virtualno mjesto gdje se spremaju proizvodi koje je Korisnik odabrao za kupovinu. Košarica sadrži pregled svih proizvoda koje je Korisnik odabrao te njihovu količinu, kako bi Korisnik mogao naručiti proizvode. Unutar košarice moguće je odabrati dostavu na adresu i plaćanjem pouzećem te dobiti informacije o cijeni dostave.

Blagajna (checkout) je pojam za stranicu za naplatu proizvoda. Moguće je odabrati plaćanje karticama ili plaćanje pouzećem – gotovinom, pri isporuci robe.

Obveze prodavatelja

Jugoton Croatia records d.o.o.. kao prodavatelj usluga i proizvoda na internetskim stranicama obavlja djelatnost internet trgovine u skladu sa zakonima i propisima Republike Srbije.

Jugoton Croatia records d.o.o.. odgovoran je za materijalne nedostatke prodane stvari, sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Nastajanje i zaključivanje kupoprodajnog ugovora – uputa kako kupovati

Kupac može naručivati proizvode kao registrirani korisnik. Registracija, odnosno izrada korisničkog profila, omogućuje kupcu spremanje i praćenje narudžbi koje je izvršio. Također, registracija omogućava brzi prolazak kroz proces zaključivanja kupnje putem blagajne.

Proizvode koje Korisnik želi kupiti u Jugoton webshopu dodaju se u košaricu. Korisnik ima mogućnost u svakom trenutku pregledati odabrane proizvode. Potvrda odabira proizvoda iz košarice vrši se klikom na „Plati“. Nakon toga potrebno je odabrati adresu isporuke i način plaćanja te klikom na „Naručite“ zaključujete Vašu narudžbu. Proizvodi koji se naručuju putem košarice su neopozivi i predstavljaju namjeru o kupnji.

Nakon zaprimanja narudžbe, Jugoton webshop odašilje Korisniku obavijest e-mailom da je narudžba zaprimljena.

Kupoprodajni ugovor između Jugoton webshopa i Kupca sklopljen je u trenutku kada Jugoton webshop Kupcu pošalje e-mail o statusu njegove narudžbe s naslovom: Potvrda narudžbe. Ukoliko Kupac primijeti da je unio pogrešne podatke o adresi dostave ili o naručitelju, potrebno je kontaktirati službu za korisnike.

Registriranim korisnicima uvijek su dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe na njihovom korisničkom profilu.

Webshop je zaseban kanal prodaje i cijene ne moraju nužno biti istovjetne s cijenama drugih kanala prodaje. Prodavatelj će, ukoliko neki od naručenih proizvoda Kupca nisu dostupni, obavijestiti Kupca koji u tom slučaju ima pravo otkazati narudžbu ili prihvatiti drugi rok isporuke.

U slučaju da Jugoton Croatia records d.o.o.. nije u mogućnosti isporučiti proizvod jer su smanjene zalihe naručenog proizvoda i nije ga moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, trgovac će Kupcu vratiti uplaćeni novac prema uvjetima iz Ugovora o kupnji na daljinu.

Ukoliko Kupac otkaže narudžbu koju je unaprijed platio, prodavatelj će mu vratiti uplaćeni novac uvećan za cijenu dostave.

Načini plaćanja

Pouzećem (gotovinom)
Narudžbe iz webshopa moguće je platiti kuriru gotovinom, prilikom preuzimanja robe.

Plaćanja kreditnim i debitnim karticama
Jednokratno plaćanje u webshopu moguće je ostvariti većinom kreditnih i debitnih kartica dok je kupovina na rate moguća putem sljedećih debitnih i kreditnih kartica:

Plaćanje kreditnim ili debitnim karticama se vrši jednokratno ili obročno, a sam proces plaćanja zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima zaštite kartičnog plaćanja. Prilikom kartičnog plaćanja račun korisnika se tereti odmah, bez odgode (Visa, Maestro, Mastercard, American Express). Plaćanje gotovinom je moguće jedino ako ste u procesu zaključivanja narudžbe u webshopu kao način plaćanja odabrali opciju „plaćanje pouzećem“.

Dostava

Za narudžbe putem webshopa mogući su sljedeći načini isporuke robe:

dostava na Vašu adresu
Dostava na adresu:

Narudžbe Kupaca se dostavljaju putem pošte na području cijele Republike Srbije. U pravilu, isporuke slijede drugi ili treći radni dan nakon potvrde plaćanja narudžbe.

Rok isporuke je od 2 do 10 radnih dana (u pravilu od 2 do 4 radna dana). Radni dani ne obuhvaćaju subote, nedjelje i praznike. Cijena dostave za svaku narudžbu vidljiva je prilikom prolaska kroz blagajnu webshopa te se cijena dostave naplaćuje na osnovi brutto težine naručenih proizvoda.

Povrati, zamjene i reklamacije

Povrat robe – pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Putem obrasca za jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora – Obrazac za jednostrani raskid ugovora je moguće poslati poštom na adresu: JUGOTON maloprodaja neprehrambene robe dioničko društvo, Nušićeva 27, 11000 Beograd, e-mailom na adresu:info@jugoton.rs .

Obavijest o raskidu kupoprodajnog ugovora mora sadržavati sljedeće stavke:

Broj narudžbe
Broj računa
Ime i prezime
Adresa
Broj telefona
E-mail adresa
Nedvosmislenu izjavu o raskidu Ugovora na daljinu
Ukoliko Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, obvezan je o vlastitom trošku dostaviti kupljene proizvode prodavatelju. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Mogućnost raskida ugovora zakonski ne vrijedi za:

ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
ugovor sklopljen na javnoj dražbi
predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.
Zamjena robe

Jugoton Croatia records d.o.o.. svojim kupcima omogućuje zamjenu nekorištene i neoštećene robe kupljene u webshopu ili prodajnom centru unutar 30 dana od trenutka preuzimanja robe.

Reklamacija robe

Reklamaciju pošiljke oštećene pri transportu do navedene adrese, obavezno je prijaviti prodavatelju Jugoton Croatia records d.o.o.. u roku od 5 dana od preuzimanja pošiljke. Potrebno je poslati fotografije oštećenog proizvoda na e-mail: info@jugoton.rs te kratki opis oštećenja i broj narudžbe.

Potrebno je pregledati vanjska oštećenja prilikom preuzimanja pošiljke jer svojim potpisom potvrđujete da ste pošiljku primili od kurira u neoštećenom pakiranju.

Informacije o proizvodima i pripadajući grafički sadržaj

Prodavatelj zadržava pravo pogreške prilikom davanja informacija o proizvodima na web stranici. Djelatnici Jugoton Croatia records d.o.o.. će pokušati što točnije navesti informacije o pojedinom proizvodu. Fotografije proizvoda ne moraju nužno biti istovjetne sa stvarnim izgledom proizvoda. Cijene i uvjeti plaćanja vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se naknadno mijenjati bez prethodne najave.